Charles Schwab zvýšil zisk, tržby presiahli 5 mld. USD

18.04.2023 Celý región

Westlake 17. apríla (TASR) - Americká spoločnosť finančných služieb Charles Schwab zaznamenala za 1. kvartál tohto roka rast zisku, pričom výsledky prekonali očakávania trhov. Navyše, tržby sa zvýšili o takmer 10 % a prekonali 5 miliárd USD, už štvrtý kvartál po sebe. Informoval o tom portál RTTNews.

Spoločnosť v pondelok uviedla, že v 1. štvrťroku dosiahla čistý zisk 1,53 miliardy USD (1,38 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 0,83 USD. V rovnakom období minulého roka zaznamenal Charles Schwab zisk 1,28 miliardy USD (0,67 USD/akcia).

Zisk upravený o mimoriadne položky predstavoval 1,78 miliardy USD a v medziročnom porovnaní sa zvýšil o 12 %. Na akciu dosiahol 0,93 USD, čím firma prekonala očakávania analytikov oslovených agentúrou Reuters. Tí počítali s upraveným ziskom na úrovni 0,90 USD.

Tržby sa zvýšili na 5,12 miliardy USD zo 4,67 miliardy USD v 1. kvartáli minulého roka. Spoločnosť Charles Schwab tak zaznamenala ďalší kvartál s tržbami nad 5 miliárd USD, pričom túto hranicu prekonáva nepretržite od 2. štvrťroka minulého roka. V tomto ukazovateli však mierne zaostala za očakávaniami trhov, ktoré počítali s tržbami na úrovni 5,15 miliardy USD.

Výsledky čiastočne ovplyvnil manažment nákladov, najmä však rekordné výsledky divízie poradenských služieb. Avšak po nedávnych výkyvoch na bankovom trhu USA, keď v polovici marca padli krátko po sebe dve banky a vzrástla neistota v súvislosti s krokmi regulačných úradov, sa spoločnosť Charles Schwab rozhodla pozastaviť svoj program spätného odkúpenia akcií.

(1 EUR = 1,1057 USD)
 

Vyberte región

mark